VIDEO: TOP 5 neobyčejných zimních sportů!

VIDEO: TOP 5 neobyčejných zimních sportů!

Zima je oficiálně tady a milovníci zimních sportů tak mají velký důvod k oslavě. Na lyžování, snowboarding, bruslení nebo sáňkování vás lákat nemusíme, připravili jsme si pro vás tedy přehled TOP 5 neobyčejných zimních sportů – adrenalinových i zábavných!

1. Snowkiting

Snowkiting je sport, který kombinuje lyžování nebo snowboarding s „pouštěním draka“. Pokud tedy umíte lyžovat nebo jezdit na prkně, stačí Vám naučit se ovládat „draka“ (nejde samozřejmě o draka, jakého pouštějí rodiny s dětmi na podzim, ale o sportovní zařízení vyrobené z pevných textilních materiálů připomínající spíše padák), což není zas tak moc náročné. Pak už se připravte jen na ohromnou zábavu – snowkiting lze totiž provádět i v Česku. Kde se u nás jezdí za „drakem“ se dozvíte například zde. Pokud sháníte kurz nebo vybavení, klikněte zde.

Nepodceňte ale bezpečnost! Naprostou nutností je helma. A kdybyste chtěli nalézt inspiraci pro Vaše vlastní zimní radovánky, mrkněte, co všechno s drakem zvládnou zkušení mistři:

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

2. Snowtubing

Velmi populární zábavou v zimních střediscích je sport zvaný snowtubing, který spočívá ve sjíždění kopců na gumových člunech. Sport si můžete vyzkoušet na několika místech po celé republice, například ve Ski areálu Kašperské Hory nebo ve Ski areálu Šachty - Vysoké nad Jizerou i na mnoha dalších místech. V některých snowtubingových areálech Vás dokonce vyveze na kopec speciální vlek.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

3. Snow bungee rafting

Snowtubing je označován spíše za rodinnou zábavu, takže pokud byste rádi zkusili něco „ostřejšího“, zkuste jeho odvážnější variantu – snow bungee rafting, při němž svahy sjíždíte v raftových člunech, které už po sněhu jezdí skutečně velmi rychle. Jistí Vás ale gumové lano, které Vás v pravý okamžik zastaví. Snow raftingové areály s bezpečnými drahami i čluny najdete spíše v zahraničních horských střediscích.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

4. Metaná

Metaná je sport, který se hodně podobá curlingu – taktéž se provádí na ledě a taktéž je cílem dostat se co nejblíž k „terči“. Při metané se ovšem na rozdíl o curlingu nezametá, ale hází, a to kotoučem o hmotnosti zhruba pět kilo. Největší oblibu si metaná získala v Alpách, ale má i své české hráče! Více o nich i o sportu naleznete zde.

Foto: Studenta

5. Lední jachting

A u ledu ještě jednou zůstaneme, a to u nepříliš známého sportu zvaného lední jachting, ke kterému se využívají lodě se skluznicí. Čeští vyznavači ledního jachtingu, kteří spadají pod Český svaz jachtingu, mají kvůli počasí celkem nevýhodu. Závody se u nás konají jen občas, a to například na Máchově jezeře. Mnohem spíše narazíte na lední jachting například na Neziderském jezeru v Rakousku nebo na Mazurském jezeru v Polsku.

Foto: Studenta

Lucie Kožíšková

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější